Blå lys-briller sikrer bedre nattesøvn og beskytter vores øjne

Kvinde med briller der kigger på en tablet
Blå lys-briller sikrer bedre nattesøvn og beskytter vores øjne
Henrik Andersen
-
14/10/2022
-

Med et sæt såkaldte blå lys-briller kan du fjerne den blå del af lyset fra både LED-pærer og computer-, mobil- og tv-skærme, som er med til at forstyrre din nattesøvn. Og sænke bombardementet af farligt blåt lys, der kan give alvorlige øjenproblemer over tid. Læs med her, og få alt at vide om, hvorfor du bør købe blå lys-briller i dag.

Skal du lige tjekke mails, inden du lægger dig til at sove.

Eller lige se endnu et afsnit af den spændende serie, du er ved at binge?

Så er det med at få et sæt briller mod blåt lys på, hvis du ikke skal have svært ved at sove.

Skærmlys skubber til din døgnrytme

Det har længe været kendt at de ekstra høje koncentrationer af blåt lys, er med til at skubbe til din døgnrytme. For koncentrationen af det blå lys i farvespektret får hjernen til at tro, at det er midt på dagen.

Derfor reducerer hjernen produktionen af søvnhormonet melatonin, så du får svært ved at falde i søvn.

Kan også give øjenproblemer

Samtidig kan en unaturlig stor mængde af blåt lys være ødelæggende for dine øjne. Det kan være med til at beskadige øjets hornhinde, fremme risikoen for forskellige betændelsestilstande i øjet, og udvikle nærsynethed over tid.

Sådan virker blå lys-briller

Blå lys-briller virker ved, at et filter i brilleglasset filtrerer det blå lys væk fra det, du kigger på.

Det sker, uden at det påvirker farverne på skærmen lige så meget, som når du f.eks. sætter mobilen, tabletcomputeren eller dit tv på nattelys (Night Shift).

Samtidig har de fleste blå lys briller også et indbygget uv-filter. Det frafiltrerer de skadelige uv-stråler fra sollyset.

Du får ikke kun blåt lys fra skærmen

Endelig er blå lys-briller de eneste, som giver en effektiv beskyttelse mod det blå lys, som kommer fra de såkaldte ”kolde” LED-pærer.

For det er ikke kun skærme, som udsender det særligt skadelige blå lys.

De kolde LED-pærer er den type LED-lyskilder, som giver et mere farveægte og meget hvidt lys. De bruges typisk på steder, hvor du har behov for at se klart og farveægte. F.eks. på din arbejdsplads eller når du arbejder i køkkenet.

Så skal du undgå at have svært ved at sove, og vil du gerne mindske risikoen for alvorlige øjenproblemer senere i livet?

Så køb et par blå lys-briller i dag. Og husk også et godt brilleetui, så dine briller ikke går så nemt i stykker.

Copyright 2024 - Pilanto Aps