Tips til valg af briller

Stort udvalg af briller
Tips til valg af briller
Henrik Andersen
-
16/03/2023
-

Når du skal vælge dine briller, er der flere ting, der skal være i fokus. Det vigtigste er naturligvis, at de er udstyret med brilleglas med den rette styrke. Hertil skal de også have et udseende, der klæder dig, og her er det særligt ansigtsformen, der skal vælges ud fra. Mere om dette i artiklen.

Briller til rundt ansigt

Har du et rundt ansigt, der byder på bløde linjer og brede kindben, er det vigtigt at gå efter briller, der egner sig til dette. Det bedste vil være at gå efter briller, der er smalle og skråner ind mod hagen.

Køber du et sådant par briller, vil det nemlig betyde, at dit ansigt kommer til at virke smallere og længere. Har du et rundt ansigt, anbefales det, at du undgår helt runde og meget kantede briller.

Briller til ovalt ansigt

Er det derimod briller til et ovalt ansigt, du leder efter, er det vigtigt at tage højde for, at dit kæbeparti er smallere end dit pandeparti. Derfor skal du finde et par briller, der egner sig til dette.

Faktum er dog, at mennesker med en oval ansigtsform kan bære stort set alle typer briller. Det er den mest almindelige ansigtsform, og derfor vil de fleste brillestel også supplere ansigtet på fornem vis.

Briller til kvadratisk ansigt

Har du et kvadratisk ansigt, vil du have pande, kindben og kæbeparti i samme bredde. Det medfører, at dit kæbeparti kommer til at fremstå mere markeret.

Når du skal vælge briller til denne ansigtsform, anbefales det at gå efter briller, der har en tyngde øverst. Ligeledes bør du også sikre, at de skråner ind nederst. Ønsker du, at dit kæbeparti skal fremhæves, skal du vælge runde eller kantede briller.

Briller til smalt ansigt

Mange har et ansigt, der er langt og smalt. Er det også tilfældet for dig, skal du sørge for at vælge briller, der passer til dette. Her er det især vigtigt, at du har fokus på størrelsen af dem.

Når du skal vælge briller til et smalt ansigt, skal de ikke være for fremtrædende. Undgår du, at de er det, vil det få dit underansigt til at virke længere. Vælger du i stedet et stel med tyngde i ydersiden, kommer dit ansigt til at fremstå kortere.

Har du svært ved at tage stilling til, hvad du skal vælge, er det en god idé at søge hjælp hos en optiker. Bor du f.eks. på Amager, anbefales det, at du finder en lokal optiker på Amager, der kan hjælpe dig med at vælge de helt rette briller.

Husk også altid et godt brilleetui til dine nye briller.

Copyright 2024 - Pilanto Aps